måndag 17 december 2012

Chokladtårtbotten

Den här tårtbotten är en mastig kaka med mycket chokladsmak. Den blir hög och fin och passar väldigt bra till våningstårtor.

Recept

270 gram vetemjöl
75 gram kakao
1 ½ tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
175 gram smör
435 gram socker
½ vaniljstång
3 ägg
350 gram mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform som mäter 24 cm i diameter. Mät upp mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en bunke. Vispa smör, socker och vaniljen tills det är vitt och krämigt. Blanda ner ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje. Rör ner mjölblandningen varvat med mjölken. Börja och sluta med mjöl. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-45 minuter. Prova med en sticka att den är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar