måndag 24 september 2012

Snabba limpan

Det här brödet går jättesnabbt att röra ihop och behöver dessutom inte jäsa. Det är lite som "man tager vad man haver", tex lite slattar av nötter, solroskärnor och/eller torkad frukt som aprikoser, russin eller torkade gojibär eller torkade blåbär. Lägg i det du tycker är gott!

Recept

5 dl vetemjöl
2 dl fint rågmjöl (eller annat grovt mjöl du har hemma)
1 dl grovt hackade valnötter (eller andra nötter eller kärnor)
½ dl krossat linfrö
½ dl rågkross
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl naturell yoghurt
1 dl lingonsylt
2 msk honung

Sätt ugnen på 175 g. Smörj en avlång 1,5 l bakform. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, lingonsylt och honung och rör ihop till en kladdig smet. Skrapa ner i den smorda bakformen. Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda i ca 70 minuter. Låt det sedan kallna under en bakduk.





1 kommentar: